Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Vergunningverlening is bepalend voor een schone Maas. Daarom is dit één van de onderwerpen waar de Schone Maaswaterketen zich op allerlei manieren mee bezighoudt. In samenwerking met vergunningverleners van alle partnerorganisaties: want de vergunningverlenende instanties spelen een cruciale rol.
De partners in de Schone Maaswaterketen willen de waterkwaliteit van de Maas en het stroomgebied verbeteren.
We richten ons daarbij op organische microverontreinigingen die via afvalwaterstromen in het milieu terecht komen. Waterschappen, drinkwaterbedrijven, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat bundelen hierbij hun kennis en expertise en dát is de kracht van onze samenwerking. Ook werken we samen met andere initiatieven in binnen- en buitenland die de Maas schoner willen maken.
We vertellen je graag meer over hoe we werken aan een schonere Maas. Kijk hieronder de laatste vlogs van de partners, en klik op ‘Meer kijken’ om alle vlogs te zien
De Atlas vertelt het verhaal van een Schone Maas. Gebruik onderstaande button om alle informatie te raadplegen. Lees je liever een verhaal? In de ‘Storymap’-versie blader je door het hele verhaal aan de hand van foto's, figuren en interactieve kaarten.
Waarom is de Atlas belangrijk voor jou?
“Aan het begin van dit project was ik mij nog niet bewust hoe onwijs veel stoffen er door de mens gemaakt zijn en hoe schadelijk vele stoffen zijn. De atlas is een concreet en waardevol product dat bijdraagt aan dit bewustzijn en deze kennis.”
Wat maakt de Atlas uniek?
“Er is enorm veel informatie beschikbaar, maar versnipperd. De atlas bundelt die informatie. Zo kun je heel mooi zien hoe de concentratie van stoffen verloopt langs de Maas. En heel uniek is toch wel het (doorzoekbaar) ontsluiten van vergunningen voor directe lozingen in het Maasstroomgebied.”
Voor wie is de Atlas bedoeld?
“De atlas is interessant voor iedereen die met water bezig is: van bestuurders en beleidsmakers tot vakspecialisten. Het geeft een goed inzicht in het belang van de Maas en de problemen waar we als samenleving mee geconfronteerd worden."
Een schone Maas is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gebruik onderstaande buttons om meer te leren over de ambassadeurs, partners, programmateam en de stuurgroep van de Schone Maaswaterketen.”